Uderzające drewniana rzeźba Mikołaja Gleb
Nikolai Gleb w miejscowości Kushnitsa Zakarpacia regionu - lokalna gwiazda: rzemieślnik zna całą okolicę. On rzeźbi drewniane figury zaskakujące.
Rzeźba przyciągnęła mistrza jako dziecko, a po dziewiątej klasy wstąpił w Użgorodzie College of Art studiować na grawera. Podczas swojego życia, próbował dużo materiału, ale w końcu wrócił do drzewa.
„I cut kamień, ale jak drzewo: od niego możemy wszystkie nasze plany, nie tracąc zbyt wiele czasu. I nad marmuru lub granitu siedzieć przez kilka miesięcy - mówi &bdquo-Vzglyad&ldquo- Nikolai Gleb. - Próbowałem różnych rodzajów drewna, ale jak sosna i orzech do jej koloru i tekstury. Rzeczy przywiozłem z okolicznych wsi, a zdarza się, że znajdę się na przykład w podwórku sąsiadów ściąć drzewo i będę je odkupić. "
tylko łańcuchowa
Pomysły na Rzeźba Mistrz szuka wszędzie: niektóre obrazy wyjdzie z siebie, inni wystąpić podczas podróży, a inni - sugerują znajomym. Wszystkie pomysły kontury, szkicowane i złożone, stając ważkie albumy. Bohaterowie często dyktuje materiał, z którym do pracy: zarysy widoczne - konieczne jest, aby je zauważyć i dać niezbędną formę.
ZA narzędzi łańcuchowych: szybkie i łatwe do cięcia rzeźby. Tylko dla małych części - oczy, uszy, zęby - służy do cięcia. Cena rzeźb - $ 100-1000, ale może być więcej, w zależności od wysokości i złożoności pracy drewna.
Raz gotowy szkic, Mikołaj wybiera drewno i wybiera najbardziej odpowiednie do jej działki. Następnie łańcuchowa przecina sylwetkę i dużych detali. A dopiero potem praca na małych rzeczach: zarysy mięśni, włosów lub włosów. Pod koniec przetwarzania antyseptyczne przed gniciem i owadów i lakierów.
Prace Nikolai Glebov są niezwykle realistyczne
„Ważne jest, aby przedstawiać anatomii znaków, zmniejszając ich mięśni, napięcie mięśni, mimiki i pyski. To pokazuje drogę życia: lisa jest skradanie do ptasiego gniazda lub drapieżny ptak atakuje zająca. Ja jednak nie badali anatomii, tylko obserwować zachowanie zwierząt i ludzi „- tłumaczy artysta.
„Najtrudniejszym - moja pierwsza praca &bdquo-Pasja&ldquo-, całkowicie ręcznie rzeźbione bukowego. Widziałem duże drzewa w lesie, na wysokości dwóch metrów z oddziałem oglądany sylwetkę Jezusa Chrystusa. Przez długi czas pojechałem, zrobiłem szkice, a następnie ostrożnie wyciąć buk, przyniósł do domu i usiadł do pracy. Zwykłe narzędzia nie były dla narzędzi skrawających na piec gazowy podgrzewa metalowego przedmiotu obrabianego i zaciska - pamiętaj Nicholas. - Cóż, największy i najbardziej pracochłonny - 8 lat z przerwami, które spędziłem w miejscowości turystycznej Rušinov w regionie Kostroma Rosji. Były stare rosyjskie sportowiec Ivan i jego dziewczyna Mary, hut na udka, Baba Jaga, placów zabaw wykonane przeze mnie. "
Na Ukrainie, trochę talentu Nicholas zażądał, ale jest zainteresowany w innych krajach: Niemcy i Holendrzy kupili zabaw. Winić Internetu. Nikolay pisał zdjęcia rzeźb na stronie w sieci społecznej. W ciągu zaledwie dwóch tygodni łączna liczba ocen pozytywnych Obraz ma około trzysta tysięcy kliknięć, nie wspominając o projekcje, których liczba już dawno przekroczyła pół miliona.
Wideo: Muzeum miejskie otwarto wystawę rzeźby lesie
Film: Wystawa malarstwa z drzewa
- Świątynia prawda (sanktuarium prawdy)
- Rzeźby wykonane z odłamkami szkła z Martha Klonowski
- Nieprawdopodobne rzeźby zwierząt z wiórów drzewnych
- 8 Najbardziej oryginalne obiekty sztuka kinetyczna
- Rzeźby w brązie przez Kim odry (Kim kori)
- Rzeźba Metal Edward Martin
- Okładzina rzeźba papier
- Rzeźba żywicy akrylowej do matowego Buckley (Mt Buckley)
- 85 000 Km na rowerze, wzdłuż granicy z ZSRR
- Ivan Lovatt i jego rzeźby wykonane z drutu
- Sztuka rzeźbienia w kamieniu
- Pisanka rzeźba sztuka
- Steampunk rzeźba Pierre Matera (Pierre sprawa)
- Unchildish lalka Rhone Myueka (Ron Mueck)
- Ghostly rzeźba Rob Mulholland
- Umiejętność glyptic na muszli
- Haydao lub umiejętne doły rzeźba owocowe
- Biżuteria rzeźba liście
- Northumberland - 400-metrowa rzeźba kobiety
- Nowe podwodne rzeźby `feniks` Jason Taylor
- Niezwykłe rzeźby z dyni z villafeyna stoczni (ray Villafane)