GuruAnimale.com

Kobieta, która widzi nietoperza

Wideo: Miałem bat. Moje podróże. Jestem w Republice Dominikany. Jestem 10 lat

Co stanowi dla nietoperzy? Śpią do góry nogami, a jedzą owady wykorzystują dźwięk do zobaczenia.

Jedna kobieta, być może najlepsze biologów i przyrodników można mówić o nietoperzy żyjących. Po utracie wzroku w dzieciństwie, ona otworzyła niesamowitą zdolność: używa echolokacji za orientację w przestrzeni i widzi za pomocą dźwięków. A do tego nie trzeba żadnych specjalnych narzędzi.

Wideo: Ciekawostki - Bats

Fiona Geymson dziecko stracił oko z powodu rzadkiej postaci raka. Po tym, musiała nauczyć się współdziałać ze światem bez pomocy, a ona nauczyła. Kobieta z pomocy językowej publikuje specjalny dźwięk klipu-clopping a następnie nasłuchuje echa, które występuje w wyniku odbicia fal dźwiękowych od obiektów wokół.

Za pomocą echolokacji Fiona może oszacować odległość do danego obiektu, lub nieruchomego obiektu. "to jest moje "uczucie bat"- mówi.

Film: Film opowiada o nietoperzy - "Cienie na nocnym niebie"

Udostępnij w sieciach społecznościowych:

Podobne
Nietoperze nauczyli się planować nocny lot przez promienie zachodzącego słońcaNietoperze nauczyli się planować nocny lot przez promienie zachodzącego słońca
Arachnofobia dostał świerszcze ze starszego pokoleniaArachnofobia dostał świerszcze ze starszego pokolenia
Delfiny i nietoperze echolokacji znaleźli wspólny białkaDelfiny i nietoperze echolokacji znaleźli wspólny białka
W Wietnamie znaleziono nietoperza z nietypowym kształcie nosaW Wietnamie znaleziono nietoperza z nietypowym kształcie nosa
Jak odróżnić duże nietoperze z małą?Jak odróżnić duże nietoperze z małą?
Morświny używać latarnie dźwiękowe podczas polowaniaMorświny używać latarnie dźwiękowe podczas polowania
Rośliny tropikalne używając echolokacji nietoperzeRośliny tropikalne używając echolokacji nietoperze
Fałsz ekstrakcja Orca łodyga poprzez sygnał akustycznyFałsz ekstrakcja Orca łodyga poprzez sygnał akustyczny
Sezonowych migracji nietoperzy ZambiaSezonowych migracji nietoperzy Zambia
Dlaczego nietoperze nie są zdezorientowani w ich własnych sygnałówDlaczego nietoperze nie są zdezorientowani w ich własnych sygnałów
» » Kobieta, która widzi nietoperza
© 2022 GuruAnimale.com