GuruAnimale.com

Od bieguna do bieguna

Od bieguna do bieguna

Film: Michael Nozhkin bieguna do bieguna

Daniel J. Cox, który aktywnie współpracuje ze znaną międzynarodową grupą ochrony niedźwiedzi polarnych, ostatnie 25 lat swojego życia spędził podróżując od bieguna do bieguna i dokumentowania przyrody i niesamowite krajobrazy. Daniel spędził 25 lat na przeciwległych krańcach Ziemi, fotografowanie przyrody i skutków zmian klimatu, zarówno na północy i południa bieguny.

Oferujemy zdjęcia z wypraw Daniela.

Film: Tajemniczy mur na dnie oceanu. Odkrycie wieku lub fałszywe?

&ldquo-Jeden z moich ulubionych zdjęć z ostatniego ćwierćwiecza, to jest to, co przedstawia samicę niedźwiedzia polarnego zaledwie kilka milimetrów od obiektywu&rdquo-, - powiedział Daniel.

&ldquo-moja podróż, zacząłem z bazy w Churchill, Manitoba, Kanada, na specjalnie zaprojektowanej maszyny do Tundra Tundra Buggy, lub jak to nazywa Buggy ten, kto przekazał organizacji Polar Bears International. Zatem stosując tundry Buggy, byłem w stanie trzymać się mojego aparatu, przez właz w dolnej części samochodu, kiedy spotkaliśmy samicę niedźwiedzia polarnego i jej dwie młode. Aparat złapać jej uwagę, a ona była ciekawa, zaczęła badać obiektyw, lizanie go. Po tym, miałem dwadzieścia minut do czyszczenia obiektywu ze śliny niedźwiedzia polarnego&rdquo-.

Od bieguna do bieguna

Na zdjęciu: samica niedźwiedzia polarnego i jej cub chodzenie po lodzie na wybrzeżach Zatoki Hudsona, w pobliżu Churchill, Manitoba, Kanada.

Według amerykańskiej grupy Center for Biodiversity Research, z którą ściśle Daniel, topnienie lodu morskiego na zachodnim brzegu Zatoki Hudsona jest obecnie dzieje się na około trzy tygodnie wcześniej niż to było trzydzieści lat temu. Grupa twierdzi, że populacja niedźwiedzi polarnych w Zatoce Hudsona, który Daniel pracował przez większość swojego dorosłego życia, zmniejszył się o 22% w przedziale od 1987 do 2004 roku.

Od bieguna do bieguna

Zdjęcie: niedźwiadek polarny wspina się na drzewo w pobliżu Churchill, Manitoba, Kanada.

&ldquo-różnica w środowisku Arktyki, co mam obserwowane w ciągu ostatnich dwóch dekad, po prostu niesamowite&rdquo- - powiedział 50-letni Daniel, który mieszka w mieście Bozemen, w amerykańskim stanie Montana. &bdquo-Polar Bears, aby nakarmić swoje potrzeby podróżowania na lodzie, zaczynają od miesiąca listopada. W tym sezonie, w 2010 roku, nie mieli aż do 7 grudnia. Oznacza to, że niedźwiedzie prawie cały miesiąc, nie mógł jeść normalnie. Naukowcy szacują, że populacja niedźwiedzi polarnych w zachodniej części Zatoki Hudsona może zniknąć w ciągu najbliższych 30 lat, lub przynajmniej ich liczba spadnie ostro.

Od bieguna do bieguna

Zdjęcie: Koks fotografie pingwinów na Antarktydzie.

Będąc w zamarzniętych pustkowiach Oceanie Południowym, co najmniej trzy razy, Daniel ma głęboki związek z ostatnich pustyni na Ziemi. &ldquo-Antarktyda jest bardzo trudny do fotografowania z wyrafinowanym wystrojem&rdquo-, - Daniel wyjaśnił. &ldquo-jednolitość jej pustyni jak krajobrazy, są bardzo piękne, ale najbardziej przyjemny fotografii, byłem na wyspie Georgia Południowa. Jest wśród dziesiątek tysięcy pingwinów królewskich - to jest po prostu niesamowite, jak również obserwować okolice ogromnego słonia&rdquo-.

Od bieguna do bieguna

Na zdjęciu: the Emperor Penguin bazar w Atka Bay, Antarktyda.

Daniel osobiście świadkiem zagrożenie dla unikalnej przyrody Antarktydy. Centrum Różnorodności Biologicznej ostrzega, że ​​połowa gatunków 19 pingwinów w świecie są zagrożone wyginięciem.

Od bieguna do bieguna

Na zdjęciu: grupa morsów w wodach Ziemi Baffina w Kanadzie.

Dorastając w zwykłej rodzinie w wiejskim stanie Waszyngton, na zachodnim wybrzeżu Ameryki, Daniel z jego dzieciństwa miłości zwierząt. &ldquo-W młodości spędziłem wiele godzin łowiectwa i rybołówstwa, korzystających z natury Waszyngton i Minnesota z ojcem&rdquo-, - Daniel wyjaśnił. &ldquo-Widząc całe to piękno natury, miałem chęć ją chronić, a ja już nie zajmował się polowaniem. Ale to nie znaczy, że nie obsługują rodzinnej tradycji i odpowiedniego szkolenia myśliwych i turystów&rdquo-.

Od bieguna do bieguna

Zdjęcie: Niedźwiedź polarny chodzenia na lodzie w zachodzie słońca na Zatoce Hudsona, Churchill, Manitoba, Kanada.

Daniel został poproszony, aby stać się członkiem Polar Bears International Advisory Board w 2004 roku. &ldquo-Jest to wyjątkowa okazja dla mnie, bo mogę korzystać z mojego doświadczenia, aby uratować ten gatunek, odnosząc się do publicznej wiadomości za pośrednictwem mojej pracy&rdquo- - powiedział. &ldquo-Musimy działać w tej sprawie i czas jest najważniejszy tutaj. Nasze społeczeństwo, w zależności od paliw kopalnych, należy znaleźć inne paliwa alternatywne, oczywiście, przylegającą do ludzkości. Mam nadzieję, że moja praca z PBI przez moich zdjęć pomoże ludziom zrozumieć, że musimy oszczędzać&rdquo-.

Od bieguna do bieguna

Dorosły Emperor Penguin wśród martwych młode na lodowiec na Antarktydzie Larsen Reeser.

Od bieguna do bieguna

pingwinów cesarskich w żałobie po śmierci ich młode, Antarktydy.

Video: ściany i inne obiekty na dnie oceanu

Od bieguna do bieguna

Walka między dwoma niedźwiedziami polarnymi w Churchill, Manitoba, Kanada.

Od bieguna do bieguna

Adélie, skoki do wody z lodem, Półwyspu Antarktycznego.

Od bieguna do bieguna

Bazar pingwinów cesarskich przez otwór w bloku lodu w Atka Bay, Antarktyda.

Od bieguna do bieguna

Sowa śnieżna w locie w Barrow na Alasce.

Od bieguna do bieguna

Daniel Cox stwarza z fok grenlandzkich na wyspie Magdalen, Quebec, Kanada.

Od bieguna do bieguna

Cox pozuje do fotografii w 1999 roku w Barrow na Alasce.

Udostępnij w sieciach społecznościowych:

Podobne
Słup świetlny (ang. light filar)Słup świetlny (ang. light filar)
Arctic tundra - Uninvented urodyArctic tundra - Uninvented urody
W basenie z niedźwiedzi polarnychW basenie z niedźwiedzi polarnych
NASA opublikowała wideo zamach magnetycznego w słońcuNASA opublikowała wideo zamach magnetycznego w słońcu
Makro korale Daniel stoupinMakro korale Daniel stoupin
Ta dziewczyna nie boi się wilkaTa dziewczyna nie boi się wilka
Odwrót od lodowców, być może spowodowało eksplozję ewolucyjnąOdwrót od lodowców, być może spowodowało eksplozję ewolucyjną
Ratowanie psa o imieniu buggy został otruty doghanteramiRatowanie psa o imieniu buggy został otruty doghanterami
Szkocki ekspert spędził 45 minut, w pobliżu drapieżnika ArcticSzkocki ekspert spędził 45 minut, w pobliżu drapieżnika Arctic
Widok ulicy Google panoramicznych obrazów dodał niedźwiedzia polarnego kapitałuWidok ulicy Google panoramicznych obrazów dodał niedźwiedzia polarnego kapitału
» » Od bieguna do bieguna
© 2022 GuruAnimale.com