Piorun i burze na zdjęciach Jason ueyngarta
Jason Ueyngart zawsze zadowolony złej pogody, jest tylko w tym czasie, można robić zdjęcia i wideo burz i wyładowań atmosferycznych. Jason jedzie do Ameryki Północnej w poszukiwaniu odpowiedniej chwili, aby strzelać. Mówi: „Nie ma na świecie nic bardziej doskonałe niż prowadzenie burzy. 99% czasu zajmie nudnego zadania: oglądanie modele pogodowe i prognozy, ruch do celu, siedzi i czeka, gdy burza wybucha. Ale 1% czasu, kiedy stoisz obok pięknej SuperStorm lub gwałtownych burz, produkując miliardy woltów elektryczności, sprawia, że wszystko się opłaca przedsięwzięcie. "
Zdjęcie ratownik ostrzegania internautów wyjdzie z morza, podczas gdy w Ormond Beach na Florydzie zbliża gwałtowną burzę. Obrazek: Jason Weingart / zaspokaja NEWS
piorun wybucha w Nebraska nieba. Ten obraz tworzony jest z 31 zdjęć wykonanych w ciągu 10 minut. Obrazek: Jason Weingart / zaspokaja NEWS
„Są chwile, kiedy jesteśmy przytłoczeni dużą gradu i ekstremalnych wiatrów, myślę, że śmierć jest bardzo prawdziwy. Wszyscy kiedyś umrze. Czuję, że musimy zrobić dużo, jak my tutaj, na Ziemi. To jest naprawdę inspirujących gdy widzisz co za nasz świat. Fakt, że powietrze i woda dorzeczy na niebie mogą się ze sobą, tworząc gigantyczny silnik w naszej atmosferze, sprawia, że czuję się jakbym był częścią czegoś większego. Zobacz okrucieństwo i piękno, które jest zdolne do naszej matki-natury. - poczucie, że nie zamieniłbym na nic "
Chmura przesuwając się nad wodami przybrzeżnymi Oak Hill na Florydzie. Obrazek: Jason Weingart / zaspokaja NEWS
„Należy podkreślić, że żadna burza myśliwy nigdy nie został zabity przez burzę. W każdym razie, istnieje innych kierowców na drodze, który pomoże. " Pomimo pozytywnego spojrzenia na Jason Storm, był twarzą w twarz z prawdziwym niebezpieczeństwem, prawie trafiony przez piorun w 2011 roku. „Siedziałem na drodze, która biegnie przez bagna na Florydzie, fotografowałem zbliżającą się burzę, co było kilka kilometrów. Właśnie wysiadł z samochodu i zrobił ekspozycji testowej, gdy nagle całe moje ciało mrowienie. Moje usta wypełniona metaliczny smak. Zanim miałem nawet czasu myśleć: „Jestem w tarapatach ...” BOOM! Dodatnio naładowany piorun, od tych, którzy zabijają ludzi, uderzył kilka stóp za mną. Światło było tak jasne, że wszystko, co mogłem zobaczyć był biały. Huk był tak głośny, że Myślałem, że jestem głuchy. Wskoczyłem do samochodu i spojrzał na siebie z zewnątrz. Ze mną wszystko jest w porządku, z wyjątkiem dzwonienie w głowie i siarki wyszedł z uszami. Minęło sporo czasu, zanim udało mi się po raz kolejny stanąć na ulicy podczas burzy. I na pewno się trochę bardziej ostrożny po tym dniu. "
Dodatnio naładowane piorun uderzył w górnej części chmury burzowej wybrzeży Ormond Beach na Florydzie. Obrazek: Jason Weingart / zaspokaja NEWS
Jason nadal brać zdjęcia z burzy i zmierzyć się ze śmiercią, tak długo, jak tylko może. „Prześladowania burzy - to jest to, co robię, gdy jestem fizycznie w stanie to zrobić. To stało się moim sposobem na życie. "
Noc półka chmura. Obrazek: Jason Weingart / zaspokaja NEWS
piorun uderzył gąsienicowe na Seabreeze most na Florydzie. Obrazek: Jason Weingart / zaspokaja NEWS
Jason Ueyngart i jego narzeczona Brittany Pilko naprzeciwko półki chmura w Daytona Beach na Florydzie. Obrazek: Jason Weingart / zaspokaja NEWS
Łódź podczas sztormu na rzece Indyjskim. Obrazek: Jason Weingart / zaspokaja NEWS
Uderzenie pioruna nad Oceanem Atlantyckim na zachodzie słońca. Obrazek: Jason Weingart / zaspokaja NEWS
Uderzenie pioruna nad podmokłych w Boże Narodzenie na Florydzie. Obrazek: Jason Weingart / zaspokaja NEWS
przyjaciel Jasona Stan Krusliki fotografie zbliża „habub„lub burzy piaskowej w pobliżu Iowa. Obrazek: Jason Weingart / zaspokaja NEWS
Uderzenie pioruna nad Oklahoma. Obrazek: Jason Weingart / zaspokaja NEWS
Offshore chmura unosi się nad beachgoers w Daytona Beach na Florydzie. Obrazek: Jason Weingart / zaspokaja NEWS
Błyskawica nad Ormond Florydzie. Obrazek: Jason Weingart / zaspokaja NEWS
- W Wielkiej Brytanii, próba przywrócenia populacji żubrów zniszczone
- Ptaki można usłyszeć podejście burze
- Living Planet na zdjęciach
- Kto był przodkiem wielkiego białego rekina
- Bothriolepis rex: Zbiornik olbrzyma ryba z okresu dewonu
- Szalonej powodzie w południowej Kalifornii
- Globalny poziom morza spadł nieznacznie z powodu silnego La-Nini
- Stworzony skuteczny powłoka antybakteryjna
- Podwodny Park Rzeźby Jason Taylor
- Jak przewidzieć piorun?
- W Stanach Zjednoczonych, filmowana dwugłowego węża