Akvaferma: opinie o zamkniętym ekosystemie
W nowoczesnym miastem, z jego intensywny rytm codziennego życia najechać nasze osiągnięcia technologiczne, każdy przychodzi czas, kiedy chce się zbliżyć do natury, relaks emocjonalnie. Krokiem w tym kierunku może być akvafermy akwizycji - gatunkiem akwarium w stanie praktycznie tylko w celu utrzymania czystości wody, a także przyczyniają się do przyspieszonego wzrostu przyjazne dla środowiska witaminy zieleni. Jaka jest ta nowa-fangled dziwnego, co, jak to działa i gdzie można go kupić, dowiadujemy się dalej.
SPIS TREŚCI
- 1 Co jest akvaferma domu?
- 2 Sprzęt i akcesoria
- 2.1 Akwarium:
- 2.2 woda:
- 2.3 Dla ryb:
- 2.4 Dla roślin:
- 3 Jak to działa?
- 4 uruchomić ekosystem
- 5 Piszą właścicielom „Mini-ogrodowych + Aquarium” systemów
- odinnadtsatilitrovuyu monolityczny pojemność akrylowy;
- nasadka zbiornika ze zintegrowanym rowkach doniczek;
- dostarczania wody do eksploatacji instalacji elektrycznej z sieci (220 V);
- elastyczna rura z kranu, regulując dopływ powietrza i minimalizacji poziomów szumu;
- sztywnej rury zamontowany na misce z siatki zabezpieczającej na końcu (w celu uniknięcia to miejsce ryb);
- Żwiru (1 opakowanie) na dno akwarium.
Co jest akvaferma domu?
Jest to swego rodzaju mini-ekosystemu typu zamkniętego, który jest oparty na zasadach hydroponice - uprawy roślin bez użycia gleby.
Autorzy agrotechnicznych technik są uważane Indians Azteków. Zgodnie z nią, gdy uprawy roślin można wykorzystać tylko 10% wody z tradycyjnie spożywany w nowoczesnym zakładzie. Jednocześnie rosną ryb w zbiornikach i wykorzystywanie ich bez gleby uprawiane kultury zielonym.
Sprzęt i akcesoria
W domu, to zjawisko wygląda skromnie i obejmuje następujące udogodnienia i wyposażenie.
Akwarium:
woda:
Dla ryb:
Dla roślin:
Ktoś sugeruje, na przykład, aby uzyskać jeden rybki lub stado neony i nie chcą widzieć w swoim stawie Guppy lub Danio pręgowany. Jak wiadomo, gusta są różne, więc kupić mieszkaniec akvafermy być sobą.
Jak to działa?
Dom akvaferme nie może rosnąć szczególnie napinając wszystkie rodzaje zielonych liściastych i ziół, które wystarczającej ilości składników odżywczych dostarczanych przez mieszkańców akwarium:
Działa on na zasadzie ekosystemu gospodarstwo obiegu zamkniętym:
Jednak zasada „fish zieleń pasze i plantacje przesączono wody akwariowej” działa zgodnie ze sposobem według nowoczesnych hydroponice, ale na małą skalę.
uruchomić ekosystem
Tak więc decyzja została podjęta. Idziesz na stronie sklepu internetowego, zamówić upragnioną akvafermu (jego cena waha się od 4500 do 5500 rubli) i po upływie określonego czasu, sprzedawca towarów dostarczone do Ciebie. Pospiesz się zebrać budowę i uruchomienie go do eksploatacji. Przede wszystkim należy przygotować zbiornik.
I etap. Pojemnik napełniony wodą (najlepiej pitnej) i w połowie umiarkowanej temperaturze, dodawanie zawartości saszetki ryb Prep obniża się do pojemnika wody ze wstępnie zakupionych PET na kwadransa.
Etap II. Pozwalając psa pływać w akwarium Więcej 5-10 minut, zwrócić go do małego pojemnika i opróżnić zbiornik.
Etap III. Zamontowany na jednej ze ścian wydajności pompy, uprzednio wystawione na minimum funkcji sterowania mocą jest tak niskie, jak to możliwe.
Etap IV. Dokładnie przemywano ciepłą wodą żwiru jest umieszczony na dolnej części zbiornika, i przemyty podłoże wypełniona doniczki.
Etap V. Definiowanie na miejscu farmy z dostateczną ale nie nadmiernego oświetlenia, zainstalowanej mocy i napełnić go wodą pitną aż mętny wskaźnik i umieścić go w ryby.
Następnie przygotować się do wejścia na pokład mini-ogród:
Etap VI. Do wstępnie przemytego z zasobnika wody dołączony elastycznej rurki (do odbierania wody z akwarium) i zawierają elektrycznie pompę z rozciąganiem.
Etap VII. Wypełniony podłożem (wstępnie Zym BAC) doniczki umieszczone na palecie i wysiano nasiona roślin uprawnych, które są korzystne. A jednak - system działa! Pozostaje tylko czekać do kiełkowania.
Dalsza opieka farmie zajmie więcej niż kilka minut dziennie. Sugeruje on:
Piszą właścicielom „Mini-ogrodowych + Aquarium” systemów
Należy zauważyć, że tego rodzaju akwarium jest zapotrzebowanie wśród mieszkańców miast zwykle, tęsknoty za naturą. Ci, którzy już kupili tę wspaniałą farmę w większości wyrażają uznanie dla zakupu.
Irina z Wołgograd
Znajomy, widząc mój nastrój przygnębienia spowodowanego złą pogodą jesieni, zaleca się kupić akvafermu. W desperacji, zgodziłem się. Więc co? Byłem tak zafascynowany jej aranżacji, że moja epizodów depresyjnych same zniknęły. Teraz jestem w deszczowy jesienny wieczór, oglądając mój rozbrykany zwierzę, niebieski neon, szczęśliwy zakupu i czekać na pierwszym zbiorem zielone! Dziękuję bardzo do wynalazców tego cudu, a mój przyjaciel, otworzyłem go!
Siergiej z Moskwy
Mamy kilka facetów w pracy biurowej. W badaniu było to niewygodne, ponuro, a my postanowiliśmy urozmaicić wnętrze - nabyte akvafermu. Trochę trudne, zmontowany i uruchomiony system ryb - trzy gupików. I rozszerzony nasz ogród na parapecie. Jesteśmy zachwyceni: w biurze był przytulny i ciepły jak w domu. Dzięki twórców przydatnych rzeczy i chłopców w sklepie internetowym szybko dostarczyć nasze zakupy.
Podsumowując, może być wskazane dla fanów pięknych wnętrzach ozdobić newfangled zakupu piękne żwiru, kolorowe kulki szklane, żywe rośliny. To akwarium będzie pasować do każdego pomieszczenia, a uprawiane zielonych liściastych pomóc przezwyciężyć awitaminozy zimowy!
Mały przegląd wideo z Iwan Urgant i Antona Komolova miniaturowych akvaferme:
- Obsługa akwariów
- Jaki rodzaj ryb osiedlić zbiornik 10-litrowy?
- Książki o akwarium
- Akwaria
- Warunki korzystania z treści domowym akwarium
- Czas trwania życia akwarium
- Zapach wody w akwarium
- Co jeśli rośliny nie rosną?
- Prawidłowa pielęgnacja akwarium
- Małe akwarium
- Bakterie do akwarium
- Latające pingwiny w Tokio sunshine akwarium
- Ogólne zasady dotyczące treści ryb akwariowych
- Fitofiltr