Piorun uderzył w dach domu podpalono
Ludzie wolą przeczekać burzę w swoich domach, z wyjątkiem ścian i zamkniętych oknach chronionych. Jednak w Wielkiej Brytanii wystąpił incydent pokazał, że piorun nie można dostać tylko w domu, ale również zostawić swoje hosty bez dachu nad głową.
W sobotni wieczór, mieszkańcy South Yorkshire Powiat świadkiem hulaszcze elementów: dachu jednego z domów dotkniętych przez piorun, powodując dom złowionych ogień i niebo nad nim było okryte gęstym dymem.
Przerażeni sąsiedzi, obawiając się, że ich domy będzie następny cel pioruna, wybiegł na ulicę i nie przegap okazji, aby usunąć to, co dzieje się na filmie.
Jeden z mieszkańców, którzy nie chcą dać swoje nazwisko, powiedział tabloid Zwierciadło następujące: &ldquo-widziałem jak to wszystko się stało. Dom opalane gdzieś w ciągu 10-15 minut po uderzeniu pioruna w nim. Nigdy nie widziałem czegoś podobnego! Pamiętam, że pomyślałem, że byliśmy w samym środku burzy. Wszędzie błyskały niebieski błysk, i zaczęliśmy biec po domu, obracając wszystko na swojej drodze&rdquo-.
Według brytyjskich kobiet, następna minuta usłyszała eksplozję tak potężny, że obawiał się o życiu reszty domowników.
&ldquo-Po jednym z ataków, poczułem drżą ściany, i zdecydował, że piorun uderzył w moim domu. W ciągu pięciu minut piorun uderzył kilka razy, w tym balustrady na zewnątrz. I wtedy nastąpił ogromny wybuch i wszystko oślepiające niebieski błysk. To było niesamowite! - wyznał świadka. - Dla ludzi, pobiegł do sąsiadów ulicznych został odczytany horror&rdquo-.
Wkrótce dotarliśmy na miejsce służb ratowniczych i pracowników, upewniając się, nie ma ludzi w domku, uratowali psa.
&ldquo-Kiedy strażacy uratowali ulubionym rodziny, podbiegła do nich właściciele domu i powiedział, że w środku były złote rybki. Następnie ratownicy wrócili do domu i przyniósł akwarium z rybami. Oni (strażacy) poradził sobie ze swoim zadaniem. Na szczęście nikt nie został ranny, a to najważniejsze. Mam nadzieję, że będziemy w stanie pozyskać pieniądze na życie w domu rodzinnym&rdquo- - dodała.
W rozmowie z dziennikarzami homeowner Richard Lowe (Richard Lowe) poinformował, że podczas burzy z żoną i trójką dzieci były w sklepie, a on odwiedzał przyjaciela.
&ldquo-jestem w szoku. Ale wszyscy udało się uciec straszne niebezpieczeństwo i uszkodzenia zdołamy jakoś&rdquo- - stwierdził.
Tłumaczenie: fedpost.ru
- W Norwegii, piorun zabił trzystu dzikich jeleni
- W Finlandii, upadł z nieba przez leszcze dach dvuhkilogrammovy
- Dove prawie spalił dom wielopoziomowy na obrzeżach Londynu
- Jakie rodzaje piorunem?
- Naukowcy odkryli, gdzie piorun pochodzą z przed trzęsieniem ziemi
- Piorun i burze na zdjęciach Jason ueyngarta
- Meteoryt nad Argentyną zachwycony i przerażony mieszkańcom
- Łowcy piorun
- Jak przewidzieć piorun?
- Czego jeszcze nie wiemy o piorun?
- Roy Sullivan - ludzie, który został uderzony przez piorun rekordową liczbę wizyt
- Rzadko wulkaniczny piorun udało się usunąć film w Japonii
- W Wielkiej Brytanii, odnotowaliśmy rekordową liczbę piorun
- W Norwegii, jeden z pioruna zginęło 323 jelenia
- New Zealand fur seal uratowany, którzy obawiają się wspiął się na dach
- Chińscy naukowcy powiedział na rozwiązywaniu zagadki piorun kulisty
- Australijczycy wyjaśnić wygląd piorun kulisty
- Mężczyzna cudem uniknął śmierci od kuli ognia
- W Sri Lance, piorun zabił czterech słoni
- Geofizyka następnie tajemniczy wygląd błyskawicy do generatorów wiatrowych
- Zjawisko naturalne - Latarnia Maracaibo