Czarne traperzy
Ta historia nie jest wytworem wyobraźni autora, to rzeczywiście się stało. A mój przyjaciel, którego imię mam, z oczywistych powodów, nie będę nazwa, powiedział mi o tym, jak udał się do jednego z "czarny" Traperzy w Afryce złapać zwierząt egzotycznych."Wszystko zaczęło się od tego, że ja nagle nazywany jednym z mojego starego przyjaciela i zaproponował, aby latać z nim do Egiptu. I nie tylko to, ale w tej sprawie.
"Wiesz, towarzysz grypy spadły, a bilety zostały już zakupione. A ty jesteś zoolog, zwierzęta rozumieją. Jeśli zgadzasz - zrekompensować koszty podróży, plus 30 procent zysku - są twoje. Cóż, jak się takie warunki?"- Słyszałem przez trzask i syk w słuchawce. Propozycja była kusząca, ale jestem w żadnym pośpiechu, aby wyrazić zgodę. "Spójrz, to wszystko jest dobre, ale &hellip- jeśli złapany, to co?", "daj spokój" - powiedział mój rozmówca - "Nie robię pierwszy rok, mam wszystko regulować. Teraz jest tak samo bezpieczne jak futro z Grecji do przeprowadzenia",
Zgodziłem się. Brak poważniejszych przypadków w ciągu najbliższych dwóch tygodni nie oczekiwano, i pragnienie przygody i chęci odejścia od zimy do lata przezwyciężył strach i wyrzuty sumienia. Po tym wszystkim, to przypadek, w którym proponuje się uczestniczyć, przyjacielu, nie było całkiem normalne. Było o wzrok i przemytu zwierząt.
Jeden z moich przyjaciół&hellip- - wielki specjalista w tej branży od ponad dwudziestu lat w podobnej branży. Zaczął z powrotem w czasach sowieckich, kiedy pracowałem zmeelovom w Turkmenistanie i jednocześnie dostarczane handlowców Ptak lokalnym rynku gadów i motyli. Po rozpadzie ZSRR, gdy zapotrzebowanie na jad węża spadł na ziemię, zwróciłem się do "czarny" traperzy i stopniowo "zarośnięty" własna klientela.
Lecieliśmy na 5 dni. Miałem trochę zaniedbany szybko zorganizować niezbędne dokumenty, ale to tyle. Ahead była podróż pełna, a ja wtedy myślałem, przygody, niespodzianek i niebezpieczeństw.
Tak, bezpiecznie lądując w Hurghadzie, od razu usiadł na starym wraku autobusu i udał się do wsi F., położonej w pobliżu granicy z Sudanem. W tej niewielkiej miejscowości, przyjacielu zawsze zorganizowane bazy. Było to w swoich miejscowych rybaków i przyniósł wiele "Egzotyki",
VF&hellip- był mały, ale bardzo wygodny otelchik, coś przypomniało mi hotelu z filmu Antonioniego "zawód reporter", Tylko bez barze na dole i nie ma klimatyzacji. "Dlatego wolę iść tutaj w zimie, w lecie ciepło może głodować" - Wykomentuj tej rzeczywistości ...
Najwyraźniej już zaalarmował swoich przyjaciół "myśliwi" z wyprzedzeniem, bo nie mają czasu, aby rozpakować do nas natychmiast zaczął wyglądać trochę brodatych mężczyzn, ubranych w lokalnej mody. Używam wiedzę zdobytą z powrotem w angielskiej szkole specjalnej, próbowałem z nimi rozmawiać. Ale tylko uśmiechnął się w odpowiedzi, nacisk nie jest mnie zrozumieć. Jednakże, gdy&hellip- skomunikowane z nich w jakimś okropnym mieszaniny arabskim i angielskim, z reguły nie trzeba powtarzać dwa razy. "Na początku robiłam to nie może wyjaśnić, musiał rysować" - wyznał - "Ale wtedy, nie używane. Są to lokalne "bossowie"Cała wychwytujący przechodzi przez nich. I co 5 dolarów zapłacić za organizację wychwytywania",
Pod wieczór, jak tylko mamy siedzibę komórki i terraria, zaczęli pojawiać się i sami rybacy, młodzi Ragamuffins z torby i pudełka.&hellip- przemówił do nich kilka słów, wziął torbę i podał mi go, rzucając na zwroty typu run "Dziesięć myszoskoczki, umieszczone w jednej trzeciej"lub "owocowe nietoperze rodzina, chory może, badanie i piąty",
Film: ArcheAge 2.9: Badanie ponownego gatunek - Traper [Magia Speck]
I szybko wylądował i kontrolowane naszego "nabycie", Przypominając w przejściu odpowiednich odcinków z ulubionej książki George'a. Darrell "psy Bafuta",&hellip- tymczasem została obliczona "myśliwi", Zauważyłem, że każdy spadek do zaledwie 1-2 dolarów i dziwili się, jak niskie są ceny. "Niskie?" - Uśmiech&hellip- - "Tak, mam jeszcze na pół dolara I zakrywać! To nie jest pora roku, więc są one bardzo nachalny, podniesieniem cen. Mimo wszystko, wiele zwierząt w stanie hibernacji, muszą kopać i kopać tych próżniaków - przepracowanie",
Kolejne trzy dni były dla mnie jak w koszmarze. Od rana do późnej nocy nie wysycha przepływ łapacze. I przeszedł przez moje ręce sto jaszczurki, węże (w tym żmij i niektórych kobry), myszoskoczków, myszy echinated, błotna jeże, myszoskoczków i innych małych smażyć pustyni. Szczególnie pamiętne urocze Nilu (nietoperze nietoperze owocowe oryginalne wegetarian, które z jakiegoś powodu nazywa się latające psy, choć mięsa nie mogą one podstawą) i Zorrilla. Najnowsze bardzo podobna do skunksy, tylko znacznie bardziej błędne i śmierdzący.
Zorilla. podgatunek skunks
Pomimo faktu, że nie ma inspekcja weterynaryjna nie zrobił, a nawet więcej, nikt nie został oszczędzony leczyć epidemie naszą stronę obozu.&hellip- wytłumaczyć faktem, że oto oni specjalnie rybacy "Dobrze ułożona" - jeśli jedna ze zwierzętami będzie z uszkodzenia ciała lub tylko podejrzanym wyglądzie, że nie tylko nie ma, ale "szef" powiedzieć. Po tym usługi takie "brakolova" nie ma nikogo nigdy go używać.
Pod koniec trzeciego dnia&hellip- powiedział, że jutro powinniśmy wrócić do Hurghady. Całą noc spakowaliśmy komórki, pudełka i terraria rano okazało się, że nasze ręce są 5ogromnyh plecaki, brzegi pełen różnych zwierząt. Nie byliśmy w stanie spać, i, najwyraźniej, więc było trochę incydent w autobusie.
Kiedy osiadł w "ogon" Nasz gruchot i gotowy do zdrzemnąć jako&hellip-, patrząc gdzieś w bok, nagle padł na ziemię natychmiast. Spojrzałem na niego zdziwiony, a mój przyjaciel usłyszał szept: "Piasek boa wypełzł, leżałem na niej. Spokojnie pochylił się i spokojnie zabrać go z dala od kierowcy, a nie, aby przyciągnąć uwagę", Zrobiłem wszystko prosił, ale jednak udało się wąż nadal unik i nip rękę. "Cóż, nie jest to kobra" - przemknęło mi przez głowę.
Piasek boa - jest popyt wśród fanów egzotycznych
Gdy uciekinier zamieszka w tej dziedzinie i&hellip- westchnął z ulgą: "Wydaje się, że nikt nie zauważył. To dobrze. I to byłby pierwszy policjant do snitched - wszystkie są boi się węży dziko. A policja - no, wiesz, jego nigdy nie przegapić nas na lotnisko "łańcuch" przeniesione do",
Jeden dzień przed odlotem A&hellip-, zostawiając mnie opiekować się zwierzętami, poszedł gdzieś. Wrócił trzy godziny później, jak zadowolony kot, najadły się krem. "Wszystko w porządku, zwyczaje "smar", Teraz przejdź do dwóch oficerów znających, przysięgali, że przysięgał, że nasz bagaż zabraknie jutro. Ceny wzrosły, pasożyty - każdy musiał zapłacić 50 $. Ale to nic, nasze, Rosja niespełna sto nie biorą, pasożyty",
To polowanie. Głodne lwy.
I to jest - morderstwo. Dobrze karmione ludzi. Ulubiona rozrywka naszych bogatych rodaków - Jeep Safari
Kiedy samolot wystartował, poprosiłem mojego przyjaciela, dlaczego, mimo potencjalnych problemów z prawem, jest on nadal zaangażowany w przemyt. Czy nie byłoby taniej hodować te same zwierzęta w niewoli? "Co oczywiście nie" - Zwolniony&hellip- - "Dobrze pomyślał. Spędziliśmy w naszej podróży trochę więcej niż 1000 dolarów. W Moskwie, mam wszystkie sprzedają za $ 5000 najgorszym przypadku. I tak - i można dostać 10 tys. Jeśli roślina&hellip- tutaj tysiące 20.000 $ tylko trzeba zainwestować w pierwszej fazie. Jeden dzierżawy ile jeść. A wtedy nie SES, weterynarze, strażacy, ekomilitsiya - i wszyscy chcą jeść. Nie mówię o kosztach utrzymania zwierząt",
"Duża strata?"- spytałem - "Wielu umiera?", "nie" - odpowiedział w zamyśleniu, A&hellip- - "Dwa lub trzy procent. Ale, widzisz, ja przeważnie gady, są łatwiejsze do transportu. Ale kto zajmuje się ptakami, lub dużych zwierząt - na gorsze, istnieje więcej niż połowę tylko podczas transportu może umrzeć. Znacznie więcej po sprzedaży nogach rozciągnięte. Po zakupie, co do zasady, ci, którzy mają dbać o nich nie wie, jak to zrobić. Skoczek pustynny, na przykład, są rzadko dłużej niż miesiąc po sprzedaży żywo - bo również umieścić z powrotem do snu jest to konieczne, i nikt nie wie. Że umiera z braku snu",
Skoczek pustynny, który w moskiewskich mieszkań elementarny umiera "brak snu"
"A kto potem walił?" - Nie daj się.&hellip- uśmiechnął się enigmatycznie: "To jest inna. Main - jest w dużych sklepach zoologicznych, wszystkie są zasilane z przemytu. Coś przez rynek ptaków można zrealizować coś, co - za pośrednictwem Internetu. A niektórzy już wstępnie zamówić - Zorilla, na przykład. Naukowcy coś kupić - dobrze, to jedna czwarta ceny idzie, szanuję naukę i jej ceny zrobić"...
Przemyt zwierząt - opłacalna działalność. I to jest powszechne w wielu krajach
Ludzie kochają zwierzęta - Muszę trzymać w zamknięciu, zabić biżuterii, odzieży i zbędnych bibelotów.
Wideo: Dark Iron Trappers (traper Dark Iron)
Ten tygrys został skonfiskowany podczas nalotu policji w Hanoi. kłusownicy Grupa próbowała sprzedać go i jego brata na czarnym rynku. Podczas nalotu na zwierzęciu podczas sedacji, ale obudził się i zaczął jeść w foteliku samochodowym.
Christine Kolodzeski przedstawiono dywan dzikiego skóry kota. Nie wiadomo, gdzie był powinien udać się do tego spektakularnego dywanie.
Te skórki Tiger i Leopard - w tle - wydry zostały zajęte w Lhasie, Tybet w 2005 roku. Celnicy przeniesiona skórek różne instytucje, w tym Urząd Ochrony Lasów w Nanjing, do badań.
Często zwierzęta są zabijane, aby uczynić z nich pyszne rzeczy dla zamożnych klientów o wyrafinowanych gustach. To nie jest przypadek.
Policjanci, którzy walczą z kłusownictwem, często przychodzą do rosyjskiej mafii, narkotyków latynoamerykańskich panów, terrorystów i skorumpowanych dyplomatów azjatyckich. Wydaje się, że zbrodnia jest w jakiś sposób związane z miłością wykwintnych obiektów. Ten koń został przedstawiony do rozpatrzenia publicznego w Genewie w lipcu 2009 roku.
Innym bestsellerów na czarnym rynku „rzecz” - rogów nosorożca. Ludzie błędnie uważają, że róg nosorożca noszony w proszku stosowany w tradycyjnej medycynie chińskiej jako afrodyzjak.
płetwy rekina wystawiona na sprzedaż na ulicy w centralnej dzielnicy Hong Kongu. Wiele gatunków rekinów padły ofiarą słabych gospodarek Azji - zupa z płetwy rekina jest uważana za przysmak na weselach i innych bankiety. Zazwyczaj, płetwa jest odcięta od wciąż żywych ryb, które natychmiast wyrzucane z powrotem do morza.
Alicja Nyustend - aktorka i profesjonalny syrena - powiesiła się na hakach rekinów w oknie kosmetyczny sklep Lush «» na Regent Street w Paryżu, aby przyciągnąć uwagę ludzi na problem zabijania rekinów. Mówi, że na ich płetwy, chrząstki i mięsa rocznie 100 mln rekinów ginie. Ona wezwał ludzi, by nie kupować kosmetyki zawierające chrząstki rekina i odwiedzić restauracje, w których wykorzystywana jest mięso rekina.
Kuchnia chińska jest naprawdę znakomity. To żywe jawajski łuskowiec był jednym z 46 skonfiskowanego przez Departament Konserwacji Przyrody w Kuala Lumpur. Zostały one przewiezione do restauracji w Chinach. Jaszczurki - zwierzęta chronione. Na kilogram uzysku mięsa 18,5 dolarów na czarnym rynku, w rzeczywistości za każdym z tych zwierząt, o wadze ponad 12 kg.
Ten iguana złapany w Medellin, Kolumbia. Jej kochanek będzie sprzedawać jako egzotyczne zwierzę. Legwany są zagrożone wyginięciem, a kłusownictwo nie jest ostatnim powodem tutaj. W 2007 roku California próbował przejąć od Fuji do Ameryki trzech młodych iguana, ukrywając je w swojej protezy nogi.
Bardziej poważna kradzież staraliśmy się trzymać członków rodziny Hasaneen w Gazie. Na zdjęciu można zobaczyć członka rodziny z Sabrina - lwica, skradziony je z zoo w Gazie w 2005 roku. W 2007 roku organizacja „Hamas” zgodził się zwrócić lwica w zoo, gdzie było to konieczne do kojarzenia i prokreacji. Dwa lata później, Sabrina i jej brat Sakher byli wśród szczęśliwców, którzy zdołali przetrwać wojnę.
Często skonfiskowane zwierzęta z powrotem do domu, jak w tym przypadku. Turyści zagraniczni pomóc władze Indonezji do powrotu do domu, do żółwi na plaży Kuta na Bali. Policja morskie zajęły ponad 100 żółwi morskich ze statku, którego kapitanem został aresztowany za kłusownictwo i przemyt.
Filmy wideo:
W tej komórce Amazon papugi przygotowują się do powrotu do Meksyku. Zostały one przechwycone na granicy i przekazany do Departamentu meksykańskiego Towarzystwa Ochrony Zwierząt.
Niestety, nie wszystkie zwierzęta są zwracane do wolności. Na przykład, te kanarków dusi drodze z Lima do Brazylii. Wynik: 66 martwych ptaków i 134 na żywo.
Wideo: Czarny Desert: Nostalgia. 7 miesięcy później
Te orangutany walczą w ringu, ku uciesze publiczności w Bangkoku, gdzie inne małpy są zmuszeni ubrać w ludzkich kostiumów i tańca. Rząd Tajlandii został skonfiskowany wszystkie zwierzęta. Analiza krwi i DNA wykazały, że urodzili się na Borneo, gdzie byli iz powrotem.
Jeden z byłych orangutany bokserki w Halim Perdanakusuma lotniska w Dżakarcie. On i 45 jego krewnych lecą w centrum ochrony zwierząt na Borneo.
Jeśli alpaki wyglądać nieco nieszczęśliwy, to dlatego, że wprowadziliśmy specjalne mikroprocesory, w celu ochrony przed przemytnikami. W 2004 roku Ministerstwo Rolnictwa peruwiański rozpoczął kampanię, aby zapobiec zwierząt z gospodarstw kradzieży. Alpaki sprzedać za 150 $ za akcję w krajach takich jak Boliwia i Chile. Stamtąd są one sprzedawane w Avtsraliyu, Szwajcarii i Ameryki do 5000 $ za sztukę.
Istnieją, oczywiście, i prawne, ponieważ rynki fashionistki trzeba tu takie tu torebki, kapelusze, płaszcze i obroże. Chociaż zwierzęcia, patrząc w oczy śmierci z ręki człowieka, nie obchodzi mnie, jak to zostanie zabity - legalnie lub nie.
- Sieć ma wideo z nieznanych nauce zwierząt
- Najbardziej niespokojny kot wygrywa w Internecie
- Trzy Chihuahua szczenięta urodziły się bez przednich nóg
- Grizzlies vs. Bison
- Obrońcy praw zwierząt oskarżają grę o tron w czterokrotnym wzrostem porzuconych psów Husky
- Turystyczny nie przekonał ponieść gryząc jej kajak
- Ekolodzy nazwali ac / dc Curlews burzowe
- Spacey sowa pięć sekund wygrał Internautów
- Grumpy Cat kot do obsady komedii rodzinnej
- Pig cierpiących na wzdęcia, spowodował PE
- Urzędnicy szwedzcy otrzymali list od psa
- Jak chronić kurnika z goblinami
- Australijskie objęli policji nad groźby śmierci pająka
- Reporterzy `slabo`` znaleźć na najbogatszego psa w Dakocie Południowej
- W Indiach, na arenie piłkarskiej wkradł jadowitych węży
- Chińczyk wszedł do klatki z tygrysami
- „Black Square” przez ekspertów Malewicza zauważony kilka zdjęć