Erupcja wulkanu Calbuco
Specjalista w taymlaps wideo z Niemiec Martin Morszczuk (Martin Heck) przedstawił fascynujący film, który przedstawił erupcję wulkanu kwietnia Calbuco.
Calbuco - wulkan w Andach w Chile, który był w ciągu ostatnich kilku lat w stanie „uśpienia”. Jednak pod koniec kwietnia tego roku, chilijski wulkan zintensyfikowane. Obudził się, jak oczekiwano na wulkan wybucha jest niezwykle imponująca: a wrzucony do nieba chmura grzybowym popiołu i dymu. kolumna popiołu w trakcie erupcji wzrosła do wysokości 10 kilometrów i został namalowany w barwach purpurowych powodu zaniku światła poniżej horyzontu.
Martin Heck i jego przyjaciele z Timestorm Films, którzy specjalizują się w tworzeniu taymlaps-film, z woli losu pojawiła się w kwietniu tego roku wieczorem niedaleko Calbuco, który pozwolił im wycofać ten doskonały film. „To był zdecydowanie najbardziej niesamowite pokaż jaki kiedykolwiek widziałem. Myślę, że jest to spektakularny widok, aby zobaczyć jeszcze raz w jego życiu jest bardzo mało prawdopodobne, więc jestem bardzo szczęśliwy, że udało mi się uchwycić ją w całej okazałości „- mówi Heck.
- Popiół wulkaniczny i pumeks
- Erupcja wulkanu Sinmoe
- Unikalne wideo z erupcji wulkanu hawajski
- Mount St. Helens
- Wulkan Semyachik małe i kwaśne jezioro
- Aktywny wulkan Bromo w Indonezji
- Erupcja wulkanu Calbuco, Chile
- Kueskomate - wewnątrz wulkanu
- Riddle kolosalna erupcja 1258
- Merapi
- Naukowcy odkryli sekret zielonej błyskawicy towarzyszący erupcji
- Ognisty wulkan Kilauea strumień
- Niesamowite zdjęcia erupcji wulkanicznych
- Taymlaps wideo: erupcja Colima
- Spektakularne zdjęcia erupcji wulkanu Puyehue
- Wulkanu Pozaziemska dekoracje Dallol (Dallol)
- Erupcja Etny
- Anak (dziecko) Krakatau
- Podwodny wybuch wulkanu na Wyspach Kanaryjskich
- Dziesięciu najbardziej spektakularnych erupcji wulkanicznych w 2012 roku
- Sumatra była pod warstwą popiołu wulkanicznego