GuruAnimale.com

Kot i Lis

Pamiętaj historię "Kot i Lis"? Jeżeli zapomniane, a następnie spójrz poniżej. Ale jak to w życiu bywa.

Kot i Lis

Kot i Lis

Tam kiedyś był człowiekiem. Miał kota, ale złośliwy dziecko, które szkodzi! Zmęczony, że jest człowiekiem. Oto człowiek myślał i myślał, wziął kota, umieścić go w torbie, wiązanej i zaniósł ją do lasu.

Ilustracja do bajki Kot i Lis

Przyniósł i rzucił go w lesie: niech zniknie.

Kot chodził, chodził i natknąłem izbushku- wszedł na strych i polozhivaet komunikatu. I chce jeść - przejść ptaków leśnych niech myszy złapać, jeść do syta i jeszcze raz na strych, a biada mu trochę!

Pewnego dnia poszedł na spacer i spotkał lisa zobaczył kota i cuda:

- Ile lat żyjące w lasach, a taka bestia nigdy nie widział.

Kot ukłonił się i zapytał:

- Powiedz mi, mój dobry kolega, który jesteś to droga sprawa przyszedłeś tu, a jak masz na imię uczcić?

Kot dęba kurtkę i mówi:

- Jestem z syberyjskich lasach wysłany do Ciebie gubernatora, a nazywam się Kotofey Iwanowicz.

- Ach, Kotofey Iwanowicz - powiedział lisa - nie wiem jak wy, nie wiem. Dobrze, chodźmy także mnie odwiedzić.

Kot poszedł do lisitse- przyniosła mu w jego otwór i zaczął regale inny dichinkoyu i przesłuchuje sama:

- Co Kotofey Iwanowicz, jesteś żonaty Ali singlem?

- Single - Cat mówi.

- A ja, fox - dziewica, weź mnie się ożenić.

Kot zgodził i zaczął ich święto Tak zabawy.

Następnego dnia udał się do lisa do produkcji materiałów eksploatacyjnych, to było to, co młody mąż żywych i kot pozostał w domu.

Fox złapał kaczkę, przynosi do domu i spotkać swoich połowach Wolf.

Film: Kot i Fox związku Pełna Wersja - Yandex Filmy

- Daj, lisy, kaczki!

- Nie, nie dam! Jestem mężem!

- A kto jest twoim mężem, Lizawieta?

- Nie słyszałeś, że do nas z syberyjskich lasach wysłanych do gubernatora Kotofey Iwanowicza? Jestem teraz voevodova żona.

- Nie, nigdy nie słyszałem, Lizawieta Iwanowna. Jak twój mąż zobaczyć?

- Nie! Kotofey Iwanowicz mi tak zły: kto, jeśli nie on, to teraz będziemy jeść! Widzisz, baran przygotować i przynieść swój łuk. Baran najprościej, i został pogrzebany, że nie widzi, i że mój przyjaciel, mają mocno!

Wilk biegł za owce.

Fox idzie dalej i spełniać jej misia.

- Zatrzymaj, lisy, kaczki, gdzie mówisz? Daj mi to!

- I nie daje kaczki, a potem coraz Kotofey Iwanowicz narzekać.

- A kto jest Kotofey Iwanowicz?

- I który jest wysyłany do nas z lasów syberyjskiego gubernatora. Jestem teraz żona naszego gubernatora.

- Nie widzisz go, Lizawietę?

- Nie! Kotofey Iwanowicz mi tak zły: kto, jeśli nie on, to teraz będziemy jeść! Idziesz przygotować byka i sprowadzić swój łuk. Tak, widać, byk-put, i został pogrzebany, że Kotofey Iwanowicz nie widziałeś, i to, przyjacielu, mają mocno!

Miś poszedł na byka, a fox pobiegł do domu. Przyniósł owiec i wilk stoi razdume- wygląda - i niedźwiedź wspina byka.

- Witam, brat Michał Iwanowicz!

- Witam, brat Levon! Co, nigdy nie widział lisa i jej męża?

- Nie, brat, od dawna czekali.

- Idź, zadzwoń do mnie.

- Nie, nie pójdę, Michał Iwanowicz! idź sobie, śmiem Cię.

- Nie, brat Levon, a ja nie zamierzam.

Nagle może on podjąć - prowadzenie zając. Znieść jak krzykiem na niego:

- Chodź tu, kosa! Zając był przestraszony, uciekł.

- Cóż, ukośne scamp wiesz, gdzie życie lisa?

- Wiem Michael Iwanowicz!

- Idź jak najszybciej i powiedzieć jej, że Michał Iwanowicz z bratem Levon Iwanowicz dawna gotowy, czeka na ciebie i twój mąż chciał pokłonić się pamięci RAM, byka.

Bunny wyruszył do lisa w całej swej zręczności. Niedźwiedź i wilk zaczął myśleć gdzie się ukryć. Miś mówi:

- będę wspinać się na sosny.

Wideo: kot, kogut i lisa

- Co mam zrobić? Gdzie mam iść? - spytał Wilk. - Bo jestem drzewo nigdy nie wzrośnie! Michał Iwanowicz! Bury, proszę iść gdzieś, pomaga spalić.

Niedźwiedź umieścić go w krzaki i rzucił suchych liści, i wspiął się na drzewo sosnowe na samym szczycie, i zerka: Czy nie Kotofey wyposażony lisoyu?

Zając, w międzyczasie, pobiegł do okopie, zapukał i powiedział lisa:

- Michał Iwanowicz z bratem Levon Iwanowicza wysłany powiedzieć, że już od dawna gotowy, czeka na ciebie i twój mąż, chcesz czcić byka ale owcę.

- Idź, kosa! Teraz mamy zamiar.

Nadchodzi kot z lisoyu. Niedźwiedź zobaczył ich i rzekł do wilka:

- Cóż, brat Levon Iwanowicz, jest lisa z muzhem- co on jest mały!

I przyszedł kot i natychmiast rzucili się do byka, to na zmierzwione futro, a on zaczął się oderwać mięso i zębów i łap, asy murcit, choć zły:

- Mało, mało!

Miś myśli: "Małe, tak prozhorist! Czterech z nas nie jeść, a on sam prawdopodobnie małych i dostaje się do nas!"

Film: Kot i Fox

Chciałem spojrzeć na wilka Kotofei Iwanowicza, ale przez liście widać! I zaczął naciskać liści na oczy. Kot usłyszał, że porusza się arkusz, myślałem, że to mysz i jak rzuci w prawo i wilk w obliczu kurczowo szpony.

Wilk skoczył w górę, ale niech Bóg nogi, i zniknął.

Kot był przestraszony i pobiegł prosto do drzewa, gdzie niedźwiedź siedział.

"Cóż - Bear myśli - on widział mnie!"

Skórki coś raz, więc powoływać się na wolę Bożą, ale jak shmyaknetsya z drzewa na ziemię, wszystko uratowany gras.

Niedźwiedź skoczył tak działać, a nie tylko wilk wyprzedzony! Tylko trzeszczenie słychać w całym lesie.

Lis po krzycząc:

- Tutaj pyta ty! Chwileczkę!

Od tego czasu wszystkie zwierzęta w lesie stały boi się kota.

Kot z lisa zaopatrzony dla mięsa zimowym i zaczął żyć długo i szczęśliwie, a teraz mieszkają, chleb rozgryzać.

Rosyjska bajka ludowa. Michaił Sołowjow artystą.

Udostępnij w sieciach społecznościowych:

Podobne
Kot wziął edukację wiewiórkiKot wziął edukację wiewiórki
Zapisane z silnika samochodowego kot stał się sensacją internetuZapisane z silnika samochodowego kot stał się sensacją internetu
Cztery kot o imieniu Leon gonili lisa z dworemCztery kot o imieniu Leon gonili lisa z dworem
Wzruszająca opowieść o przyjaźni międzygatunkowa zwierzątWzruszająca opowieść o przyjaźni międzygatunkowa zwierząt
Dzieciństwo Fisher kot o imieniu John DavisDzieciństwo Fisher kot o imieniu John Davis
Inny przypadek narodzin szczeniąt kotaInny przypadek narodzin szczeniąt kota
Python zmarł próbując połknąć kotaPython zmarł próbując połknąć kota
Côte zombie, potrącony przez samochód, wysiadł z grobu i wrócił do właścicielaCôte zombie, potrącony przez samochód, wysiadł z grobu i wrócił do właściciela
Jedna historia kota o ReedJedna historia kota o Reed
Fox i gęsiFox i gęsi
© 2022 GuruAnimale.com